5 Nisan 2013 Cuma

Buddha



Çinli çiftçi Hao Xianzhang bahçesinde ki armut ağaçlarının birinde buddha şeklinde armut yetiştiğini görünce çok sevinmiş. Çiftçi hemen yetkilileri çağırarak belgelenmesini sağlamış ve ülkeyi sarsacak bir haber olmuş.
Günümüz Çin'inde de yozlaşmadan muzdarip olan halk bunun bir uyarı olduğuna inanıp bahçeyi ziyaret etmeye başlamış.



Dikkatli bakıldığında armutun meditasyon halindeki Buddha olduğu anlaşılmaktadır. Bu eğer bizim ülkemizde olsaydı "Allahın nimeti " deyip geçiştirmez. Günlerce hatta aylarca ana haber bültenlerinde bunu tartışırdık. Halk armutlara baka baka ağlar, bir tanesinin tadına bakanın günahlarının affedileceği hatta yiyeninse mutlaka cennete gitmeyi garanti ettiğine inanılırdı. Sonunda çiftçi Tarım bakanımızında araya girmesiyle yada vali falan birileri işte ...........hemen kocabaşlara bu armuttan yollar bilimum kredi teşvik gibi kolaylıklardan yararlanır dı. :)






Bu güne kadar sadece bir ağaçtan toplam 8 adet Buddha formlu armut elde eden çiftçi armutlarını özel bir ambalajda saklayacağını ve asla satmayı düşünmediğini belirtmiş. Bahçesinde işler aksamasın diye de armutlarının ziyaretçilere açık olduğunu fakat sadece hafta içi 5 ten sonra görebileceklerini de belirtmiş.

Bu gibi haller gerçekten işaretmidir , hepimizin şöyle bir silkelenip her neye inanıyorsak ona dönmemiz mi gerekmektedir bilemiyeceğim. İnanıp inanmamak yada silkelenmek yada öööölece kalmak size kalmış.

Fakat işin aslı şu : Bu akıllı çiftçi tanesini $ 7.59-  dan satıyor haberiniz olsun bunun içinde bir kalıp yapmış sonuç gayet başarılı.






Eğlenceli. Şart mı değil ? Ama haber olmuş işte. Vasat bir armudun belki kilosunu $ 2- ye satarken tanesini kaça satıyor. İş ambalajda da değil fikirde. Bu bir satış ve pazarlama dersine konu olabilecek bir haber bence. Vasat iş yapmayın, taklit hiç olmayın yenilikçi ve her zaman düşünülmemişi yapmaya çalışın .
İşte o zaman başarı gelecektir. Dünya çok hızlı dönüyor artık hiçbir şeye yetişilemediği gibi herşey herkesin elinin altında artık. Bu yüzdendir ki proje üretenler hele hele imalatı da kendisi yaptı mı başarı ve nakit kaçınılmaz. Benden hatırlatma. Sen ne yarattın derseniz -duruuuun daha zamanı var .

Okunmak ve okunmak üzere...............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder