17 Kasım 2016 Perşembe

India




Burada her şey spicy. Yani baharatlı. Renkli cıvıl cıvıl. Daha uçaktan iner inmez bir havayolu şirketinin otobüsleri sanki gülümsüyor. Hoşgeldiniiiizzzzz  diyor. Not: Otobüste RED HOT SPICY yazıyor da :)

Biraz bekleyip bavulları aldıktan sonra hemen otobuslere geçiyoruz. Burada trafikte bayaaaaa bir spicy. Bir kere trafik kuralı falan yok. Trafik ışıkları var ama dinleyen yok. Otobuslerin, kamyonların arkasında "HORN PLEASE" yazıyor. Bunlar deli mi ne derken anlıyorsunuz ki burada fren pedalı da kullanılmıyor. Tek kural kuralsızlık mı demeyin; tek kural gazla, deli gibi kornaya bas yol veriliyor . Bu çok enteresan gelse de,alışana kadar içiniz kalkıp panik olsanız da yaşadıkça alışıyorsunuz. Korna duymaktan içim kalktı. Son günlerde "ne çalıyor ki şimdi bunu" deyip meğer taaa 500 mt. uzaktaki motora çaldığını anlayıp "kornan kopsun e mi" deyip tatmin olmaya çalışıyorduk.



Belgeyle konuşuyorum.İnanın tüm otobüs,kamyon gibi şeylerin arkasında yazıyor. BLOW HORN yani bas kornaya



Bir de kibarlar! çoğu Please diyor.Yani sen kornaya bastın yol istedin de biz mi vermedik mantığı.
Ama şuna emin oldum ki dünyanın her yerinde kullanabilirim ama Hindistan'da asla. Her ne kadar kendimi iyi şöför zannetsem de burası beni aşar.


Trafikle ilgili bir fıkra gibi detayları da trafik polisleri. Bildiğiniz çobanlar sanki. Ellerinde sopa yol gösteriyor, dürtüyor........... Koyun misali. Eh bir büyüğümüz de demedi mi çoban ol çobannn diye. İşte Hindu polisler olmuş. 



Bir meydanda da yerden 70 -80 cm yüksekte bir platform yapılmış. Önlerinde masa bunlar dizilmiş sandalyelere kuruyemiş yerken oradan bağırarak trafiğe müdehale ediyorlardı. Çok komiklerdi. Biz bakınca da ne var ne bakıyorsun der gibi bakış atmıştı bu sopalı trafik çobanları :))

Demek istediğim şu Hindistan eğlenceli memleket . Gidilesi. Ben saray tarihçesi falan değil de hissettiklerimi yazayım siz tarihi işleri surf yaparak ta bulursunuz nasıl olsa. Enjoy derim. Devamı gelecek :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder