16 Ekim 2011 Pazar

PRİMA DONNA...................




Cuma akşamı çok keyifli geçti. Koşarak zar zor yetişerek çok keyifli bir söyleşiye katıldım. İstanbul Modern'de Selim İleri çok keyifli bir gece geçirmemizi sağladı. Hayal ve Hakikat sanatçılarını anarken Cahide Sonku'ya da değindi. 1916 - 1981 Ne hayat.......  Tiyatro ile başlayıp ilk filmini 1933 de çekmiş.   Tiyatro da Muhsin Ertuğrul ile bir çok oyunda sahne alırken sinema dünyasına da adını kazımaya başlamıştır. Sonraları kendi filmlerini yapabilmek için Sonku Film i kurmuştur. Zeki Müren filmleri çekmiştir. Çok para kazanırken şirkette  çıkan yangın elindeki filmlerim neredeyse tamamının yanmasına sebep olunca. Sonku Film bu birkaç saat içinde kendini milyonerlikten borç batağında bulmuş. Aynı dönemde eşini kaybetmesi onu alkolikliğe sürüklemiş ve bir daha sanat hayatına geri dönmeye çalışsa da her seferinde alkol onu uzaklaştırmıştır. Hayata bir kalp krizi geçirerek ve sevenlerinden uzak kalmış iken veda etmiştir.


 Selim İleri Bir ara keşke Tv dizisi olsa bu hayatlar dedi. Hayatları hep fırtınalarla geçmiş  fakat yine de  başarıyı elde etmişler. Yaşadıkları aşklar ise günümüz insanının algısını zorlayabilecek büyüklükte olmuş hep.
Selim İleri bir konuya değindi. " - TV de şu anda raiting rekorları kıran bir dizi " muhteşem yüzyıl " dan vaz geçebilsek ...... " Bunu o kadar güzel bağladı ki anlayabilmek için orada olmalıydınız. Demek istediği uzattıkça uzatıyorlar gazetelerde günlerce haber yapıyor . Keşke gerçek hayat hikayelerine el atsalar da bu sanatçılrımızı unutturmasak hep hatırlasak.
Prima Donna olmuş bu kadınları sergide kaçırmayın ve biraz Cahide Sonku'yu tanımaya çalışın derim. Onun da Haldun Dormen'e söylediği gibi :
" - Perde Cahide Sonku gelince açılır ....."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder