30 Haziran 2011 Perşembe

Bir "DRINK" alırmıydınız...


Fark ettim ki uzun zamandır tarif falan vermiyorum. Bu aralar pek bir şey yaptığım söylenemez de ondan. Ama alkol alımının bence arttığı ve sıcakların başladığı bu dönemde bir tarif vereceğim. Umarım hoşunuza gider, ben eve dönünce mutlaka yapacağım. Tarif şöyle :

ÇİLEKLİ VOTKA :

Malzemeler :
- Bir şişe votka (750 ml)
- 600 gr yıkanmış ve 4 e bölünmüş çilek
Yapılışı :
Çilekleri iyice yıkayıp kurutmak işin püf noktası unutmayın. Daha sonra ayıklayıp dörde böldüğünüz çilekleri ağızı çok iyi kapanan bir kavanoza dökün. Üzerine votkayı döküp ağzını sıkıca kapatın. Bir hafta boyunca ışık almayan(mutfak dolabı içi olabilir) bir yerde saklayın. Günde bir kere kavanozu sallayın. Bir hafta dolduktan sonra önce tülbent daha sonra kahve filtresinden süzün. Artık votkanızı şişeye alabilirsiniz.
Bol buzlu içildiği gibi kokteyllerde de kullanabilirsiniz. Ayrıca bekletirken vanilya çubuğu yada bir kaç tane karabiber farklı tatlar ortaya çıkartıyormuş bilginize. Benim bulduğum bir kokteyl tarifi ise şöyle :
- 1 ölçek tatlı vermouth
- biraz campari
- 3 ölçek çilekli votka
Bu karışıma biraz şampanya yada köpüklü şarap ta ekleyebilirsiniz. Ama unutmamalı ki evinizde ki en iyi barmen her zaman sizsiniz, kokteyl hazırlamak ise sizin damak tadınıza kalmış en keyifli işlerden biri. Karıştır karıştır dene.

Afiyet olsun. Hep beraber sağlığa içelim. Aydın Boysan'ın da dediği gibi : Sağlığa içelim sağlığa, şerefi korumak elimizde ama sağlığımıza korumak okadar kolay değil. Sağlığınıza..........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder