2 Şubat 2014 Pazar

Odak noktası :))

"Odağı başka yere çekince , zihin rahatlıyor." demiş biri. Kim olduğunu bilmiyorum zaten önemli de değil. O sadece instagram'da bir resim altına yapılmış yorum du.
Yani adını verip cevap hakkı doğdu yada yasal değil gibi işlere girmeden ona "isimsiz" diyelim. İsimsiz böyle buyurmuş. Bu benim zihnimde hemen karikatürümsü bir resim yarattı şöyle ki :

Kafatasının esnek bir yapısı var içine elinle dalıyorsun, beynini çıkartıyorsun uzuyor uzuyor ..... beyin formunu bozmuyor da aradaki bağlantı hani sanırsam göbek bağı kıvamında olası bağ işte o uzuyooooooor ve ohhhh beyin rahatlıyor. Zihin rahatlıyor. O sıkışık yerden çıkmak , oksijeni direkt almak, esnemek hoşuna gidiyor.

Bu karikatürleşmiş hali eee bir de psikolojik hali var o da şöyle :

Zihnimiz düzenli olarak aynı şeylerle uğraşa dursun o sırada psikolojimiz bozulmaya başlar. O çaktırmadan bozulur ... bozulur bozulur..... Kimsenin ruhu duymaz. Hatta o zihnin sahibi bile taaa ki bir gün patlama yaşayıncaya dek bilmez psikolojisinin ne kadar bozulduğunu. O patlama illaaaaa cinayet yada sinir krizi değildir. Sakin sakin dururken aslında önemsiz olan bir şey için fazla kızmaktır, olağan medeniyetsiz insan hallerine aslında alışmış olsan da extra sinirlenmektir............ böyle basit ufak şeylerdir aslında.
Bunlar artçı sarsıntılardır. Büyük depremi beklemeden enerjiyi açığa çıkartmak lazım diyor ya prof lar işte işte bu da o artçıdır sadece. Doğa bunu beceriyorsa biz de becermeli ve rahatlamanın yolunu bulmalıyız.
Bunu ister beynimiziiiii esneterek yaparız, ister hayal kurarak yaparız, ister yeni hobiler bularak yaparız.......... her bünyeye göre ayrı bir yöntem vardır mutlaka işte. Ama bu bilgenin başta bahşettiği gibi sanırım en kolayı " odağı başka yere çekmek" desek en kolayı. Odağı başka yere çekin bakın neler olacak.

Rutinin dışına çıkmak her zaman işe yarar ........... Sen şimdi buralara nereden geldin demeyin odağı bayaaaaa uzaklara çekmek istiyorum da :)) İşte oradan geldim............ İhtiyacı olanlara kolay gelsin , olmayanlara da ne mutlu size diyorum. Hiç hem de hiç kıskanmadan :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder