9 Haziran 2011 Perşembe

Ahhhh şu yetişkinler.............

Çok tatlı bir söz ve bence kesin doğru. Ama malesef geçen seneler insanoğlunu çirkinleştiriyor. Tabii ki fiziksel demek istemedim ruhsal diyorum ben ruhsal. İnsanlar küstah olabiliyor, yalancı olabiliyor ama bebekler ve çocuklar onlar hep dürüst ve açık sözlüler.
Kızım 5 yaşındayken bir arkadaşı yeni terlikleriyle bize gelmiş ve o tatlı şımarık haliyle "baaak yeni aldık " demiş ti. Derin "iğrençler ve çok kıskandım" diyerek ağlamaya başlamıştı. O terlikleri çok beğeniyordu ve ben de "senin zaten çok terliğin var yenisini asla almam" diyerek bir krizi yeni söndürmüştüm. Sonunda sakinleşince arkadaşıyla konuşup "iğrenç" deme sebebinin aslında çok beğenip te sahip olamaması olduğunu itiraf etmişti. Bu müthiş bir dürüstlük örneği. Ama yetişkinler ne yapıyor bu durumda :  (çok az sayıda olanların dışında) Genelde "canııım çok şeker" der. "Aslında ben de eskiden vardı da birisine verdim" yada "heee sende mi aldım Herkeste var" gibi yorumlar yapar. İşin bir başka traji komik kısmı ise genelde kendi yalanlarına kendileri de inanır. Bunu yaparken, sanırım bir çok kere aynı masalı anlatmış olmaları yada karşısındakini aptal sanmalarından olacak ki gayet rahat anlatırlar. Ben bu gibi durumlar da asla karşımdakinin yüzüne vurmam ve "Ne yapayım, yani yazık kafa buluyor" derim. Sonuçta anlatıcı gayet mutlu, yani inanıyor anlattıklarına ve hatta yeni tanıştığı insanlar sa onu gerçekten anlattığı gibi sanıyor. Bir çeşit pazarlama işte : yeni müşteri ürünü iyi sanarken eski müşteri ise logo ve yeni ambalaj çalışmasının altında ne olduğunu gayet iyi biliyor ve almıyor, yutmuyor ama yine de satıcıya kafa tutmuyor. Bence laf yetiştirmenin yada bozmanın gereği yok. Sonuçta masalcı laf ebesi olabilir ve ona katlanabilmek te ayrı bir maharet gerektirir. 
Benim asıl merak ettiğim sizler ne yaparsınız? Ben çok mu tepkisizim? Yani ağzının payını verip "aaaa şekerim o öyle değil böyle böyle" deyip savaşmalımıyım? Bazen böyle saçma şeylere takılasım tutuyor sebebi meçhul ama karşımdakinin masalını uzatması kendimi kötü hissettiriyor. Bir de unutmadan, öyle çok yakında bu gibi bir duruma rastlamış değilim yani kimse kalkıp ta soru somasın kim? kim? diye. Ben sadece bu tip insanlar olduğunu hatırlatmak ve bu gibi durumlarda da sizin tavırlarınızı öğrenmek istedim. Ayrıca  birgün karşımda ki masalcıya patlayıp "Bİ SUS BE..." demekten korkuyorum. Yorumlarınızı bekliyorum......


Bayıldım buna. Ben utanmasam tabela yaptırıp asarım kafa bulurum. Yani ev işleri baydı da.....Havadan mı sudan mı bilemiyorum sıkıcı bir yazı oldu : ( farkındayım.
Sürç-ü lisan ettiysem aff ola...........

1 yorum: