4 Mayıs 2012 Cuma

Safra : (

Çok uzun ara verdim. İstemeden oldu ama telafi ederim. : )
Hikayem kısa ve öz paylaşayım............İki hafta önce sağ tarafımda bir ağrı oldu. Şöyle bıçak saplanıyormuş gibi bir his. Derin nefes alınca yada gülünce " hoooop ben buradayım " diyordu. Ben klasik Türk kızı olarak kendi kendimin doktoru olup teşhis koydum : İki ihtimal var üşüttüm yada gaz. Bu kadar basit yani ciddiye alınacak birşey değil. Ama o inatla artarak devam etti. Öğlen başlayan ağrı akşam 6 gibi dayanılmaz bir hal alıp kendimi acile atmama sebep oldu. Ona bak buna bak derken bende 5 farklı rahatsızlık tespit edip elime ağrı kesici ve antibiyotik verip haftaya ilacını bitir gel diyerek yolladılar.
Açıkçası tatmin olmadım dört gün bekledikten sonra kendi doktoruma gittim o teşhisi koydu: Safra kesesinde taş var ALINMALI.
Sancıdan ve yatmaktan okadar bıkmıştım ki " hemen  hastahaneye bile gidebiliriz , hemen alın " dedim .
Sonuç çarşamba kesin teşhis cuma akşam üzeri ameliyat ve cumartesi öğlen eve çıkış. Bu gün tam bir hafta oldu yarın kontrolüm var. Dört delikten girildi bandajlar ameliyatın ertesi sabah açıldı ve banyo yaptım. Sinir bir his yorgunluk var şöyle tam bir ayaklanamadım halsizim.Neyse ama bugün artık gayet iyiyim oldu da bitti anlıyacağınız.Acizane bir yorumumu paylaşmak isterim : Siz yada herhangibir yakınınız aynı dertten çekiyorsa korkmadan hemen aldırın derim. Tedavisi olmayan ve her zaman tetikleyecek olan bu sancıyı çekmenize değmez ve ilerleyince ciddi sorunlar çıkartabilirmiş bilginize.
Sağlıklı ve mutlu günlerde okunmak üzere................

2 yorum:

  1. Gecmis olsun Molly, ameliyat oncesi ve sonrasi anilarini detayli olarak bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  2. Çook teşekkür ederim ama öyle tatlı tatlı anlatılacak gibi değil iğrenç bir sancı narkozla gitti ayılırken zorladı ufffff yani.

    YanıtlaSil