13 Temmuz 2013 Cumartesi

Create a new life for yourself

Aklına da nereden geldi şimdi sakın demeyin. Sadece okuyun ve yorum yapın. Benim ülkem Türkiye karışıktır evet tam doğru kelime bu KARIŞIK. Biz de halk karışık, dinler karışık, diller karışık, politik görüşler karmakarışık ama en acısı kafalar karışık.
Bir konu hakkında o kadar çok yorum yaparız ki karşıt fikirler o kadar çarpışır ki sonunda bir fikri olan bile fikrinden vazgeçip " ammaaaaan bana ne " deyip kenara çekilebilir.

Dayatmalar arttı bunu etkisi nedir? Onu ileri de tam olarak anlayacağız. Ama günümüzde hani şu ılımlı islam adı altında daha bir müslüman yaşama çabamız var ya işte o konuysa karmakarışık.
İçimizde partili ahbaplarıyla iftara gidip, ihale kapıp, ramazan dışında ise alkollü araç kullanırken yakalandığında polise rüşvet veren yada "sen benim kim olduğumu biliyormusun deyip yada seni sürdürürüm" diyebilen yada kadın biz de önemlidir deyip evli olduğu eşine pek hak tanımayıp fakat dostu olan hanıma ise yağdıran............Kafası karışıklarla dolu karmakarışıklar ülkesi işte.
Neyse bu konu uzar da gider ama kafası karışık bir millet olduğumuz kesin. Biz müslümanız ve erkeğiz erkek...Bizim doğrularımız ennn doğru.Şimdi erkeliğimizi sallayabilecek bir konuya değinmek istiyorum.

Benim aklıma takılan bir ilan oldu.İşte ilan bu :




Şimdi bu ilanı Türkiye'de metroda hayal edelim. Sonra basını hayal edelim :

( Farz edin ki London yazılışı gibi İstanbul yazılışıyla da oynanıp bir logo yapılmış ve bu logo erkek cinsel organını hatırlatmış)

- İstanbul erkek mi kadın mı?
- Bu gençlerin aklını karıştırır.
- Günah bu
- Bu doğacak çocuklar ...mi olacak
- Diyanet ne dedi...
- Başbakan ....ve kurmayları konuya karşı olsa da Obama ve Avrupa Birliği dayatması mı bu_
- Caiz mi?
- Ödemeler donorlere nakit mi yapılacak?
- 45 yaş üzeri donor kabul edilmiyormuş fakat bilmem nereli 88 yaşındaki bilmem ne dede 26 . çocuğunun doğumunda hastahanede kendisinin de donor olmak istediğini söyledi.

Bitmez bu günler değil hatta yıllarca ortalık kaynar. Biz zatan karışıkken iyice karma kaırışık oluruz.
Bu da yetmez akşam haberlerde kimi gençleri seyrederiz der ki :

- Ailem karşı çıksa da verici olmayı düşünüyorum 4 senedir işsisizm abi naapiiim
- O da benim evladım olur tabiii ben ne yapar eder onu arar bulurum saklanmasına izin vermem gerekirse.....


Böyle bir reklam asla yapılamaz mesela bizde. Bu reklamı basan matbaadan tutunda duvara yapıştıran işçiye kadar hepsini döveriz biz. Hele o çocuğun anne babası sokağa çıkamaz bizde ....bakanlar çocuğun aileden alınmasını bile tartışabilir bizde.


Kadınlar bağiş yapmaz mesela bizde yapsa da sayı pek az olur. Kadın daha sahiplenicidir bizde. O benim yavruuuum der kadın ama erkek öyle mi onda daha milyarlarca vardır ve o öyle müthiş bir varlıktır ki paylaşabilir .......


Farz edelim böyle bir reklam verildi ve banka kuruldu :

- O bankanın santrali kitlenir
- Bağış yapmak isteyen yağız gençler kapısına yığılır
- Daha fazla kabul edemiyoruz demeye cüret eden yetkiliyi döver
- Bağış yapmasını onaylanmayan verici ertesi gün gelip orayı basıp o doktoru vurur ve tutuklandığında gazetecilere " namusumu kurtardım " der. 
- Donorler günlerce kapıda yatar ve gazetecilere "bu yapılan insanlık dışı bizde vermek istiyoruz hakkımızı söke söke alırız" der





Biz bu işten para mara kazanamayız biz o bankayı yıkarız yıkmazsak ta 3-4 gün sonra ruhsatı elinden alınır ve bir gece ansızın bir kanun çıkartılır ve bu iş bizde yasaklanır.

Bunlar zaten sadece hayal di...........Biz de bu iş zaten yasak ve bu gidişlede asla serbest olmaz olamaz. Peki gerçekten ihtiyacı olan Türk kadını ne yapıyor. Yurtdışında serbest olan ülkelere gidiyor döndüğünde ise sanırım nufus kağıdına kendi babasının ismini çocuğunun ismi olarak işletip konuyu kapatıyor.

Bir kere Amerikan filmleri gibi değil işin aslı....Amerika ya gitmeyi maddi olarak karşılayamayacaksanız eğer günümüzde Kıbrıs en iyi  seçim olarak gözüküyor. Fakat orada da hani şu filmlerde seyrettiğimiz gibi donorü seçme şansınız yok. Oradaki doktorun seçimine bırakıyorsunuz kendinizi o sizin gerçek hayatta çift olma olasılığınız en yüksek olan donorü sizin için seçip hakkında size hiçbir bilgi vermiyor. Siz zaten bu işi baştan kabul ediyorsunuz. 

Bunu da nereden çıkarttın şimdi demeyin demiştiiiimm. Daha fazla karıştırmak için sadece ............
Siz ne dersiniz.....................




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder