11 Şubat 2011 Cuma

Kaçmama gerek kalmadı.....



Öyle güzel bir gün geçirdim ki bu beni bayaaaaaaaa idare eder. Uzun bir süre kaçma planı yapmam.(umarım)  Tedx Reset 2011 konferansına gittim. Dün Boğaziçi Üniversitesinde çok hoş bir etkinlik düzenlenmişti. Ben neredeyse 1 sene önce form doldurup yollamıştım ,ümitsizce yollayıp geçenlerde davetiye alınca çok mutlu oldum. Etkinliğin güzelliği ayrı timing benim için okadar iyidi ki ilaç gibi geldi. Ne yaptık ?
WHAT IF ? Konu başlığında birçok konuşmacı 18 dk.lık konuşmalarını yaptı aralarda Demet Tuncer hoş 1er 2 şer şarkı söyledi. Sibiryalı bir hanım etnik bir aletle müzik yaptı oda enteresan bir deneyim di. Bunun dışında 4-5 Ted video su seyrettik bunlar hep seçilmiş nokta vuruşu olan konuşmalardı. Hepsi çok güzeldi. Şimdi teker teker kimler neler anlattı onu paylaşayım :
İlk önce şimdiden şahıslarla ilgili negatif birşeyler yazarsam kusuruma bakmasınlar. Bunlar benim şahsi görüşüm kimseyi bağlamaz. Zaten şunun surasında yazılarımı kaç kişiyle paylaşıyorum ki ....

1) Küratör Ali Üstündağ açılış konuşması ve sunumları yaptı arada yorumlarda bulunup sahnede ki kırmızı koltuğuna kuruldu. Ben geçen sene ki Tedx e katılmamıştım ama video larından Ali beye bayılmıştım tatlı bir girişimci olduğunu düşünmüştüm. Ama bu sene geri alıyorum. Konuşması akıcı olmayan hatta biraz antipatik denebilecek gereksiz espriler yapan bir şahsiyet bence kendisi. Ama yinede iyiki var ve bu işi göğüslemiş , sağolsun.
2) İlk konuşmacı Dr.Kuantum olarak bilinen birçok kitabı Türkçe de yayınlanmış olan Dr.Fred AlanWolf
Konuşması bana çok şey vermedi ok sufileri çözmüş bir yere bağlamış ama " amaaan ben nasıl daha önce tanımamışım " deyip te koşup kitaplarını almak istemedim ama hoştu.
3) Psikiyatr PRF.Yankı Yazgan mutlulukla ilgili bir konuşma yaptı beni vurmadı yani ne biliiiiim kıramamış katılmış ama hiç hazırlanmadan vasat bir konuşma yaptı. En azından ben öyle hissettim.Zaten ikinci konuşmadan sonra da böyle tatmin olmamış bir şekilde otururken acaba akşama kadar böyle mi geçer ? Geçerse yandım ? diyordum ama içten içe sonrası güzelleşir dedim ki öyle oldu.
4) Hakan Kırkoğlu adlı bir astrolg yazar hoş bir konuşma yaptı. Akrep zamanını ve akrebi anlattı sanırım beni düşünerek yaptı bu konuşmayı keza başka hiçbir burcu telafuz bile etmedi. Ben neymişim yahu ölüp ölüp dirilebilen yıkılmaz birşeymişim aferin bana.....
5) Erdil Yaşaroğlu Karikatürist çok tatlı bir konuşma yaptı çok güldük sunum hazırlamış karikatürlerinin üzerinden anlattı bir de karikatür çizdi. İşinin inceliklerini çok güldürerek anlattı. Bir ara karikatür hiç okumadığımı ve Erdil'i okumam gerektiğini düşündüm.
6) Özcan Yüksek Atlas dergisi genel yayın yönetmeni bayıldım adam hayalimi yaşıyor. Oda hukuk okuyup mesleğini değilde bu işi seçen mutlu bir insan .Masalların peşinden dünyayı geziyor. Bazı masalları , herkesin kendine ait bir masalı olduğunu çok tatlı anlattı.
7) PRF.Murat Güvenç Şehir sosyoloğu bana pek birşey vermedi. Sanırım Tedx çilerde öyle düşündü ki sonunda konuşmacıların fotoları perdede akarken o yoktu çok ayıp oldu bence.
8) Dilara Erbay Food Designer tam çatlak çok tatlı bir kız sevimli bir konuşma ve onu sayesinde hayatımda ilk kez kakao çekirdeği yedim. Benim saplantılı bir şekilde bağımlı olduğum çikolatanın özünü yedim. Yahu o bile okadar güzel ki sonuçta kuru sert bir şey yedik. Ama süperdi.
9) PRF.Oğuzhan Özcan İnteraftif medya tasarım profesörü hoş bir konuşma yaptı. Enteresan bir projede çlışıyor ve hiç duymamıştım. Yolu açık olsun o ve öğrencileri çok başarılı olsun.
10) Mert Gökalp Deniz biyoloğu,sualtı fotoğrafçısı ve yazar . Bayıldım çok tatalı bir çocuk oda siyasal mezunu bırakıp kalbini dinlemiş. Şimdi mutlu ve başarılı bir insan. Ben de şey hissettirdi keşke dalan biri olsaydım da onun kuyruğuna takılabilip onunla dalsaydım. Okadar güzel şeyler yakalamış ki. Ama bunları wetbluediary.com da paylaşıyor haberiniz ola.
11) Sedar Kuzuloğlu Teknoloji yazarı ve internet ekipler amiri bayıldım çok tatlı bir insan gülmekten öldük. Ve bu konferansa katılmadan birisi bana teknoliji yazarı konuşacak sen hem bayılarak dinleyecek hem de çok güleceksin deseydi inanmazdım. Adama bayıldım ve arasıra yazılarını okumaya karar verdim.
12) Haco Ormanoğlu BAYILDIM ,SÜPER BİR İNSAN TEK AYAKTA ALKIŞLADIĞIMIZ MÜTHİŞ TÜRK. Onun gibi öğretmen her şehirde 3-4 tane olsa bu memlekete kimse birşey yapamaz. Yolu açık olsun başarılarının devamını diliyorum. Goncalar solmasın diye bir dernek te kurmuş takip edeceğim size de tavsiye ederim. Yardımlaşmak için. Konuşması esnasında birkaç kere ağlamamak için zor tuttum kendimi.
13) Trung Le oda bu konuşmacının üzerine zor oldu etkilemesi ama ne tasadüf ki oda çocuklar için çalışıyor geleceğimiz için neler yapmalıyız onu design ediyor. Çalışmaları ve konuşması etkileyiciydi.
14) Ahmet Şefik Öngün Klasik otomobil tutkunu Gantek Başkanı başarılı bir işadamı. Dhakar - Paris rally sini geçen sen 37 günde Anadolu ile ikincilikle bitirmiş. Bu rallyde başına gelenleri hoş bir dille anlattı.
15) Aziz Kedi Yazar tam çatlak çok hoş bir konuşmacı. Hani o klasik güldürürken düşündüren insan var ya o ta kendisi. Çok tatlı bir konuşmaydı çok güldük bitmesin istedik.
16) Fatoş Karahasan Bilgi Ünv. Öğretim üyesi Ted'i, mantıklarını anlatıp günü toparladı, herkese teşekkür ettiiii.

Böyle her yazımı bir bağlamak zorundaymış gibi yazıyorum kusura bakmayın ama :

Sonuç :

1 ) Tedx Reset seneye mutlaka katıl.
2 ) Kalbin ne istiyorsa onu yap. Ama hepppppp
3 ) Ot gibi yaşama mutlu ol ve olmayı bil.
4 ) Arada bir resetlemek mekanizma için çok sağlıklı sıfırlan yeniden yaşa .

2 yorum:

  1. Bu yazında sanki hepimiz bu konferanstaydık ve hepimiz konuşmacılrın kim olduğunu biliyor, projelerinden haberdarmışız gibi yzmışsın. Bence yeterince bilgilendirici değil, akıcı bir dil kullanmamışsın. Zorla yazılmış bir yazı bence her etkilendiğin konuşmacıyı ayrı bir yazıda derinlemesine anlatman gerekir...

    YanıtlaSil