10 Nisan 2012 Salı

"COMME A LISBONNE" LİZBON'Dan gelen Tad



İsim olmak öyle kolay bir iş değil. Ama oldun mu da gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Şimdi paylaşacağım yer Paris te ve artık olmuş diyebiliriz. "Must go" listelerinin hemen hemen hepsinde yer alıyor. Bir de gerçek gurmelerin ağzından bu " Pasteis de Nata " yı dinlerseniz önce şöyle bir ağzınızın suları akacaktır. Bu küçücük dükkanda kahve ve Nata var başka bir şey yok ama adamlar dünya çapında üne kavuşmuş.
Ben de dedim ki bari bu güzelliğin tarifini vereyim de evde yapmaya çalışalım. Gidenlerde sonradan bize gerçeğinin tadını anlatsın. Sadece bir uyarı genelde tariflerde şu uyarıya rastladım " evinizdeki fırın bu ısıya ulaşamıyacağından görüntüsü farklı olabilir ama tadı aynı olur" Artık ne yapalım gözlerimizi kapar yeriz.


Pasteis de Nata :


Malzemeler :
          Hamur için Malzemeler :
  • 2 cup tan 2 yemek kaşığı az elenmiş un
  • 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
  • 3/4 cup + 2 yemek kaşığı su
  • 16 yemek kaşığı oda ısısında tereyağ , şöyle iyice gevşemiş kendini bırakmış 
  • İç malzemeler 
  • 3 yemek kaşığı elenmiş un
  • 1 1/4 cup süt
  • 1 1/3 cup toz şeker
  • 1 tarçın çubuğu
  • 2/3 cup su
  • 1/2 çay kaşığı vanilya (likid)
  • 6 yumurta sarısı iyice çırpılmış
  • Pudra şekeri
  • Tarçın




Yapılışı

Un tuz ve suyu mixerde 30 sn karıştır iyice karışsın.
Hamuru 15 cm lik bir kare haline getir strech film ile sar ve 15 dkl dinlendir.
Bundan sonra hamuru 3 e böl ayrı ayrı aç üst üste aralara un serperek koy ve açmaya devam et. İkiye katlaya katlaya açmaya devam edeceksiniz fakat katlarken aralara teryağı sürerek ilerleyin.

Hamuru tekrar üçe bölüp aynı işleme devam edin ama yok ben bunu beceremem derseniz de hazır milföy de kullanabilirsiniz.


İç Malzeme için ise . 
Orta boy bir kasede un ve sütün 1/ 4 ünü karıştırıp bırakın.

Ufak bir tencerede şeker tarçın çubuk ve suyu kaynatın.
Bu arada başka bir tencerede 1 cup sütü kaynat ve unlu karışıma ekle. 
Tarçın çubuğu çıkartıp hepsini karıştır.
Vanilya ekle ve karıştır. İyice ısıt ama kaynatma.
Çırpılmış yumurta sarısını kat ve üzerini strech film ile sar beklet.
Fırını ısıt , buzdolabındaki hamuru çıkart ve aç.
Kalıplara döşe.
Kupların 3/4 ünü doldur ve hamurun kenarı kızarana kadar pişir.
Fırından çıkart ve kenarda dinlendir üzerine pudra şekeri ve tarçın serp AFİYET OLSUNNNNNNN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder