17 Nisan 2012 Salı

REMBRANDT ................


I will............
Ama zamanı gelene kadar bir şeylerden bahsedelim derim : İstanbul'da çok keyifli ve muhtemelen dünyanın en güzel manzaralarından birisine sahip olan özel bir müze var. Sabancı Müzesi. Rahmetli Sakıp Sabancı'nın meşhur evi,atlı köşkü ve hemen yanında inşaa ettirdiği modern binası olan müzesi.
Her sergiye gidişimde evini de gezer özel koleksiyonunu zevkle seyrederdim. Bu sefer ev restorasyonda olduğundan koleksyon müzenin en alt katına taşınmış.
Şimdi ki sergi : "  Rembrandt ve çağdaşları " Sergi 10 Hazirana kadar açık kaçırmayın derim.

http://www.youtube.com/watch?v=csz5EEhnDsI

Sergi çıkışıda terasta bir kadeh şarap işte keyif. Bu klasik rotamdır.Ama bu sefer İzmir'den gelen arkadaşım Yeşim ile keyfi uzatalım dedik ve kendimizi yeniköy de bulduk. Arabaya yer bulup orası mı burası mı derken " gazebo" (- ki bunun Çırağan Sarayında ki Gazebo ile hiç alakası yok) da bulduk. Orayıda tavsiye ederim yemekler güzel manzara anlatmaya gerek yok bir yalı burası............
Ehhh özlenmiş bir dostla keyifli bir sohbet edip üzerine 1 şişe şarap içilmişse ............. İşte hayattan keyif almayı bilmiş, günlük koşuşturmacalardan çalınıp + hanesine eklenmiş bir gün daha .
Darısı acilen ihtiyacı olanlara.....................

Cep telefonumla çektiğim resimlerden birisinin  kesitini paylaşayım da neleri kaçırmamalısınız iyice anlayın.



Sevgili okur,
Hazır havalarda güzelleşmişken kaçımayın aynı rotayı çizin derim.
Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder