16 Temmuz 2013 Salı

Age ............ just numbers...............

Öyle bir yaş geliyor ki............. Umarım daha niceleri saglık ve mutlulukla gelir o ayrı ama öyle bir yaş geliyor ki...............
Birden kafana saksı düşmüş gibi oluyorsun. Hani eskiden büyüklerimiz derdi "nasıl geçti seneler anlamadım ama ben hala kendimi genç hissediyorum" diye ...... İşte öyle yaşlara geldim.
Ben zaten yaş konusuna erken takmışım. Hatırlıyorum da daha üniversitedeyken 18 yaşında arkadaşlarıma bir tez sunmuştum onaylanmıştım ve tarafımca senelerce uygulanmıştı.
Tezim şuydu :
- Arkadaşlar kafayı kullanalım şimdiden her yaşı bir kaç sene yaşayalım yani 3-4 sene 20 yaşında olalım 2-3 sene 21 böylece 39 olduğumuzda 40 ı daha kolay telafuz ederiz ki aslında yaşımız bayaaaa ilerde olur ve 40 demek bize moral bile verir.
Şakayla başlattığım bu teknik aklıma yattı ve benim tarafımdan uygulandı........... Taaaa ki bir gün yeni bir doktor kontrolümde hemşire tarafından resmen yaşım sorulup ta gerçek yaşımı söyleyene kadar......
İşte o an yaşım 28 di ve bana çok ağır gelmiş ti . İlk kez telafuz ediyordum ve çok yaşlı hissetmiştim kendimi.



Seneler önce bir arkadaşım şöyle demişti : - Bil ki birgün sana öğretmenler ve polisler çok genç gözükecek işte sen de tam o zaman yaşlandığını anlayacaksın.

Geldi geldi işte benim o günlerim geldi............. Artık bana sokakta gördüğüm polisler çok genç ve hatta tıfıl geliyor. Sanki bir hata işlesem ve o polis beni çekip uyarsa dayanamayıp --- tamam canım tamam bi daaaa yapmam sen beni bırakta daha ciddi işlerle uğraş deyiverebilirim.
Bir de kızımın ilköğretmeni okadar tatlı ve gencecik bir kızdı ki ona hep dayanamayıp.... bizim zamanımızda ile başlayan cümleler kurardım. Bu kışsa fıkra gibi bir olay yaşadım. Oğlumun basket koçuna benim eski basketçi bir arkadaşımı sordum oda bana - eh beni tanımaz tabii aramızda jenerasyon farkı var demez mi... şok oldum. Benim birbirini tanıması gerektiğini düşündüğüm iki sporcunun yaş farkları 14 cük müşşşş.

Heee haberiniz olsun bir yaşlanma ibaresi daha - bir şeylerden bahsederken olay size 3-4 sene önce gibi geliyor sonra hesapladığınız zaman aaa aaaaaa 9 sene olmuş diyorsunuz işte bu çok daha sinir bozucu oluyor. Şimdi sabah sabah bu mood u yada yeni tabirle (sevmesem de) neyin kafası demeyin. Yaş almaya devam ediyorum ve sanki son seneler de daha bir hızlı geçiyor. Algı artık bambaşka çalışıyor. Hee bir de uyarı bende oldu diye sizdede olacağı kesin değil ama haberiniz olsun.... mesela ben daha kolay boşveeer derdim şimdi gizli gizli eee bende kaç yaşında insanım canım deyip o saçma olaya takılabiliyorum benden söylemesi....
Bu etrafımdakilerden de onay aldığım bir zincir sanki. 20 lerde hatalara çok kızıyorsun 30 larda bana ne yahu diyebilir hale geliyorsun 40 larda daha neler biraz dikkat etsin deyip bazı şeylere takılıp kalabiliyorsun sanırım 50 ve sonrasında örüntü aynı sıra ile devam ediyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın bu bahsettiğim hal sadece direkt sana yapılan haller için geçerli bu önemli bir detay.
Seneler geçtikçe zaten etrafında ki gereksizleri de temizliyor insan. Daha az ve öz yetiyor insana doğal olarakta sana yapılan yanlışlar azalıyor ama olsun yine de yanlış yapan çıkıyor. Tıpkı hepimizin yaptığı gibi.

Sonuç yine de sağlık ve mutlulukla, huzurla, aileyle, dostlarla, beraber ama hep beraber olalım ; başarılara imza atarken  çocuklarımızın başarılarıyla gurur duyarak, deli gibi seyahat ederek ve hayırlı işler yapıp mutlu ederek, iyi kazanarak bir ömür geçirelim. Bunun için dua edelim.



2 yorum:

  1. Kafana uymiyani seni üzeni bu yastan sonra sayfandan atacaksin-
    Buddha yukarida cok güzek söylemis...:)

    YanıtlaSil
  2. Thnx Betüüllll bence de .... Hem silmek zor olsa da yenilere yer açar fena mı : ))

    YanıtlaSil