24 Mart 2011 Perşembe

BEFORE I DIE I WANT TO.....

Sohbet konusu olduğunda insanı yapmış kadar mutlu edebilecek bir soru : Before I die I want to ..........
Herkes hayallerini sayar durur , içlerinde olabilecek gibiler varken imkansız istekler hemen tepki alır " abartma" diyen mutlaka çıkar. Zaten onu diyene de hayal sahibi içten içe gıcık olur "yahu bırak ta istediğimiz gibi hayal kuralım " diye.
Candy Chang adlı bir sanatçı bu cümleden yola çıkarak bence çok keyifli bir projeye imza atmış. Sanatçı sokakta sergilediği işine halkın katılmasını sağlıyarak hergün kendi içinde gelişen güzelleşen , yada bazen bir hain tarafından silinip baştan yaratılan bir eser yapmış. sanatçı gayet çirkin ve pis bir binayı neşe kaynağı olan bir sanat eserine dönüştürmüş. İşte gerçek sanatçı budur bence.
Binanın eski hali......
İşte proje ....... Ama yakından bakalım.
Sanatçı kontraya sadece "before I die I want to ...." lar yazmış ve işin gerisini izleyicisine bırakmış.
İzleyiciye her türlü kolaylık sağlamış kendini ifade edebilsin diye....
Yazarken insanların yüzünde ki mutluluğa bakarmısınız. Gerçekleştirebilsinler yada imkansız olsun hiç fark etmez şu anda izleyici mutlu ve yapmış kadar keyif alıyor. Bir de en önemlisi kendini ifade edebileceği bir platform bulmuş sanki bunu kaç kere yapabilir. Kaç kere hiç tanımadığı insanlar onun fikirleri hakkında bilgi sahibi olabilir.
Ne hayalleri var insanların ......... Kimisi sadece have fun demiş. Kimisi yaprakların bir kaç kere renk değiştirdiğini görebilmek demiş.
Bu projeden yola çıkarak bende "Before I die I want to ... go Peru and  Nepal." diyerek en büyük isteğimi sizinle paylaşıyorum. Haydi bakalım katılımcılar bekleniyor yeni talebim sizde katılın ve buradan paylaşın. Ölmeden önce muttlaka yapmak istediklerinizi yazın. Ve umarım bir gün mutlaka ulaşırsınız .......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder