18 Ağustos 2011 Perşembe

Komik Memleket....

Yaz eğlencesi olsun diye çocuklar bir proje geliştirdi.  Evde hummalı bir çalışma var birkaç gündür. Kızım ve arkadaşı, sahilde limonata satacak, kardeşi ise fasulyeden yardımcı. Çok eğlendiler hatta belki de asıl evde ki çalışmalarda daha da çok eğlendiler. Poster hazırlandı  "pembe , enfes limonata......" pastel boyalarla salonda baş köşede boyandı. Çok sevimli oldu. Ertesi sabah 9: 00 itibariyle toplam 70 adet limon sıkılarak 10 lt. yarısı pembe yarısı yeşil limonata yapıldı.
Buzluk, sandalye sehpa derken biz bayağı piknikçi modunda Caddebostan sahile yerleştik. Ponente Baby ise renkli ponponlarından getirdi bir ağacı da süsledik ve tezgahı açtık. Anneler olarak da saz heyeti misali çocukların 2 mt arkasında yani kısaca ensesinde, yere örtümüzü sererek piknik halini aldık. Tek amaç çocuklarımızın "SECURITY" Sİ.... Kızlar utangaçlık yapıp sessiz sedasız oturunca benim bir arkadaşım " buuuuz gibi limonata" diye bağırmaya başladı. Çok güldük kızlar utanıyor gelen geçen bakıyor ve gayet ifadesiz geçip gidiyor ama sonuç hepimiz çok gülüyorduk.
Veeeeeeeeeee yurdum insanı vatan kurtaran şaban modun da bir ŞAZITA  çıktı geldi. Bu Yanlış telafuz aramızda artık espri kaldı ŞAZITA : ZABITA Önce beyefendinin havasını görmeniz lazım dı ama anlatmaya çalışayım. Hafif yaylanarak yürüyor kafa tek tarafa çevrilmiş boyundan kırık duruyor. Telsizi elinde " ama olmaz ki, (-plajı göstererek ) Burası ticarethane, ağaca da zarar veriyorsunuz yassssakkkk" dedi. Gerçekten şaka sandım. Hafifte tırstık. Annemi yolladık yanına arayı bulsun diye - ııı ıhhhh oda ters tepti " vallla ben bilmem uyarımı yaptım şimdi komiserim gelir hepinizi malınızı toplar gider benden söylemesi" dedi çekti gitti.
Çocukların tadı kaçtı amaaan boşverin bir daha gelirse satmıyoruz kendimiz içiyoruz deriz dedik. Heeee bir de demez mi " yok ama yakışmıyor burası bostancı" tam kopuyordum kendimi zor tuttum.
Şimdi derseniz bunda ne var adam görevini yapıyor  HAYIR KARDEŞİM  adam sonra da ensemiz de dolandı durdu onun derdi başkaydı ama tutmadı prim yapmadı. Bizim cadde nin sahili bilmeyenlere anlatayım : hele hele bu yaz eskiden maltepeden bizim tarafa geçmeyen mangalcı kültürü geldi müzikler açılıyor satıcıların ise haddi hesabı yok be ararsan var. Ve bu şazıta iş becerdi bize dadandı.
Ama sonuç facebook tan da etkinlik düzenlemiş olan dünyanın en güzel limonatasını yapmış olan kızlarımızın iki arkadaşı, bir tanımadığımız müşteri , ciddi bir kapora vererek en iyi müşteri olan anneannemiz sayesinde kızlar iyi para kazandı ama en önemlisi çok eğlendi. Sonuç : diyeceğim şu ki tavsiye ederim siz de yaz eğlencesi olarak düzenleyin hem eğleniyor (-ben ce) hem de paranın kıymetini anlıyorlar. Şimdi o kazandıkları, gerçekten kendi paraları ya nasıl harcıyacaklar bilemiyorlar. Biz çok eğlendik. Son iki senedir de sahilde boyadıkları taşları satmışlardı. O da başarılı bir projeydi. Yani şiddetle tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder