8 Mayıs 2014 Perşembe

Dapper Dan neymiş :)

Marka merakı bence bir hastalık. Bu konuyu şöyle masaya yatırsak sosyolojik açıdan girip psikolojik açıdan çıkar, konuşa konuşa, örnek vere vere bitiremeyiz. Bizim insanımız şöyle böyle demek kolay ama iş uluslararası boyutta. Ama bilinen şu ki zaten bu merak sadece ve sadece kırolarda var. Hem de uluslararası boyutta iş böyle. Her milletin kırosu var ve genelde hepsi marka meraklısı.

Şimdi sevmek ayrı, seversin gücün yetiyorsa alırsın kullanırsın zaten ona bir sözümüz yok. Ama sırf sahip olabilmek aşkıyla yanıp tutuşup gücün olmadığından kalkıp gidip sahtesini almak işte benim bahsettiğim merak bu oluyor işte bu kıroluk oluyor. Bu arada kro mu kıro mu ....?

Neyse bu (meraklılar diye analım artık ayıp olmasın) meraklılar ciddi boyutta sahte imalatçı üretmiştir. Türkiye'de ki sahte imalatçılar zaten durdurulamaz boyutta. Ben Amerika'da ki imalatçılardan birisini internetten buldum paylaşayım dedim.
1980 lerde Harlem'de bulunan Dapper Dan. Bu sahte baskılı kumaşları alıp kişiye özel imalat yaparak iyi paralar kazanmış. Şimdi resimleri paylaşacağım ve gülmekten kırılacaksınız. Müşteri listesi ise hayli kabarık ve birçok ünlü de var mesela : Run DMC, Mike Tyson, Salt and Pepa, LL Cool J , Bobby Brown . Dapper Dan 'ın mağazasında saatlerce kalıp alışveriş yapmışlar. 8 yıl açık kalan mağaza 24 saat açık kalırmış.

 Bu montun Moncler versyonları dolu güzel ülkemde ...............



Kapalıçarşıya gidince insan yaratıcı çakma spor ayakkabılara inanamıyor. Bu da ne ki ......

 İşte meşhur mağaza bu :))


 Mike Tyson için özel üretim bir şaheser..........


Biz de dalga geçiyorduk, motorunun minder derisi bozulmuş olan bir sevdiğimize diyorduk ki sana GUCCİ kaplatırız bir de kask alırız................ Meğer neler varmış.

Şimdi bir gerçek var bizim imalatçılarda Dapper Dan i aratmıyor. Hem design aşamasında hem de ünlü müşterileri açısından.  :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder