2 Mayıs 2014 Cuma

Things that make me feel............

Thanks............. Thanks......... ama neye sanata. Film seyretmeyi severim. Kendimce seçiciyim. Ama açık konuşmalıyım ki hani şu donuk donuk bakan sisli karanlık ortamlarda geçen, cümlelerin yavaş yavaş ağızlardan çıktığı, hele hele sonunun  insana "pat diye bitti.....eeeee bu ne şimdi " dedirten filmler var ya işte onlardan hoşlanmam. İstedikleri kadar bilmem ne festivalinde ödül almış olsun yok onlar bana göre değil.

İşsiz modum da yeni bir hobim var sabah 11 matinesine tek başıma gitmek ve kaçırdığım filmleri ise evde seyretmek. Bugün rekor kırdım evde üst üste iki film seyrettim. İkisi de hoş. Seyredin derim.



1. Film : Butler

Film zenci sorununu işlerken iyi oyunculukla tatmin ediyor. Forest Whitaker çok sevdiğim oyunculardandır ve bence her rolün istesinden gelir yani onu anlatmaya gerek yok aslında ve başrolde. Diğer oyuncu Oprah Winfrey oda benim takip ettiğim tatlı Tv culardandır. Ama bende Hümeyra hissi yarattı demeliyim. o da nereden çıktı ne alaka demeyin : Babam, "Babam ve oğlum " filmini seyredince şunu söylemişti : "-yahu bu Hümeyra senelerdir kendini şarkıcı zannetmiş aslında o ne müthiş bir oyuncuymuş " Çok hak vermiştik şarkıcılığını takdir etsek te keşke daha çok film çevirse demiştik işte aynısını Oprah için hissettim bir Tv cu ne müthiş oyun çıkarmış inanamazsınız süperdi. Yani diyeceğim şu ki bulun seyredin pişman olmazsınız.
 
 

2. Film : Enough Said

Bu film de ise iki tane daha sevdiğim oyuncu başrolde . İlk önce yaklaşık bin sene önce deliler gibi hiç kaçırmadan seyrettiğim sonraları ise 1-2 kere tekrarlarını seyrettiğim "The Sopranos " dizisinden sevdiğim başrol oyuncusu yakınlarda vefat etmiş olan James Gandolfini başrolde. Çok iyi oynuyor. Hatta bir ara yok oynamıyor acaba kendi hayat hikayesi mi? yazar o mu? kendini mi oynuyor? dedirtti. Nur içinde yatsın .............
İkinci ise yine binlerce sene önce deliler gibi seyrettiğim Seinfeld dizisinden hatırlayacağınız Julia Louis-Dreyfus hani şu dizinin tek kadını o da çok tatlıydı .Bu filmde şöyle hafif keyifli birşeyler seyredeyim derseniz işte o zaman seyredin diyebileceğim türden. Yani enjoy..........
Things that make me say : Thanks god ....... Hayattan keyif alabilmek o kadar da zor değil aslında keyifli bir film , güzel müzik, iyi kitap, hatta masmavi gökyüzünde güzel gözüken bulutlar............... Enjoy işte. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder