16 Ekim 2012 Salı

Rozzo*

İtalyancaya aşık olmamak elde mi? Rozzo * : Ham demek. Aynı zamanda da görgüsüz demek.
Ham yani : görgüsüz işte. Daha olmamış ya da olamamış artık her ne ise.
Buraya nereden mi geldim ? Etraf "görgüsüz" dolu. Her yerdeler. İş "parayı" sonradan bulmakla alakalı. Yoksa kültür seviyesi yada hayat tarzı farklı olan insanlar bir diğer (alt yada üst) gurupla karşılaşınca gayet doğal ve mütevazi davranıyor. Sebebi kendisiyle bir derdi olmayışı. Yerini biliyor ve yadırgamıyor , sindirmiş bu yüzdendir ki başka birşeymiş gibi kendisini pazarlamıyor. Kısacası görgüsüzlük yapmıyor.
Ama malesef bu sonradan görmeler işte onlar fena. Bence iki ayrı gurupta incelenmeliler.
- Görgüsüz Erkek
- Görgüsüz Kadın
         Görgüsüz Erkek te ikiye ayrılır. Model 1 ve 2 diyelim. Model 1 şöyle birşeydir. Şimdi genelde okumuş, ailesi düzgün olan bu model , komedi dans üçlüsünün bir bireyidir sanki. "Host" u diyelim. O artık HOST tur HOST. Masada host mekanda host. "Her bir kimsecikler, eyyyy siz ezikler" ona bakın ve onu fark edin isterler. Arabasına bakınnnnnn, 24 saat içebildiği kocccamannnn purosuna bakın, bakın işte. Heee bir de unutmadan her şeyinizi ona danışın ehhh o her şeyin en iyisini bilir. Model 2 ise daha mütevazi, halk adamı, hafif avam ama o da kendini göstermeyi sever. Her şeyi bildiğini iddaaaa etmez. Dinler ama hep bildiği kebapçıya gider başka yere gidemez rahatsız olur.
         Görgüsüz Kadın bunu ayırmaya hiç gerek yok hele ki parayı evlendikten sonra bulmuşsa vayyyy halinize. Hiç çekilmez, mümkün olduğu kadar uzak durun derim. Rahatsızdır, komplexlidir o , öyle birşeydir işteeee. Sindiremez durumunu, başka bir dünyası vardır hep çoooooook varmış gibi davranır. Onlar yorar insanı yorar. Kalkıp olur mu yahu öyle değil , şöyleydi bile diyemezsiniz.
Sonuç Rozzo lar hamdır işte olgunlaşmaları zordur , olgunlaşabileni ise çok azdır. Neden mi ? Kendi dalında  (köyünde) olgunlaşmadı ki Onu aldılar " ham " iken soğuk hava deposuna kapattılar.........Olmaz işte olgunlaşmış gözüksede tadı tuzu olmaaaaaazzzzz. Lezzetli bir şey olamaz.
Bu da bir tespit işte. Just for fun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder