11 Temmuz 2011 Pazartesi

Recipe 2 ..

Limonlu Panna Cotta :
Malzemeler :
1 limon suyu
1 yaprak jelatin
1 cup krema
1/2 cup toz şeker
1/4 cup bal
1 limon rendesi
1 tutam tuz
2 cup yoğurt
Dr Oetker in limon esansı birkaç damla
Dr Oetker in vanilya esansı birkaç damla
3/4 cup kayısı reçeli
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı limoncello
1/2 limon kabuğu

Limon suyunun içine jelatini batır ve beklet. Bu arada krema şeker bal limon kabuğu ve tuzu kısık ateşte şekerler iyice eriyene kadar pişir. Ateşten al ve jelatinli karışımı da katarak iyice karıştır. Başka bir kapta yoğurdun içine esansları kat iyice çırp. Diğer karışıma ekle servis kaplarına boşalt biraz soğuyunca üzerlerini strech film ile kapatıp bir gece buzdolabında beklet. Servis etmeden önce bal reçel ve limoncelloyu ısıt iyice karıştır. Panna Cottalarınızın üzerine dökün. Bu karışım ılık olmalı sakın sıcak olmasın. Ve üzerini limon kabuğu rendesi ile süsleyerek dilerseniz biraz daha buzdolabında bekletip dilerseniz hemen ılıkken servis edebilirsiniz.
Bon Appetit.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder