3 Eylül 2011 Cumartesi

Tespitler.........



Liste halinde vermem gerekiyor. Bu tatilde gerek odada gerekse otelde etrafta olan biteni inceledim. İşsiz ve sakat olduğumdan ..... Mutsuz oldum diyebilirim. İşte listem.
2011 Senesi Bodrum'dan Tespitler :

1 ) Biz millet olarak çoooook çirkiniz.
2 ) Aziz Nesin verdiği oranda insaflı davranmış, nur içinde yatsın.
3 ) Sakiliz, sakil. Davranış ve duruş bozukluğumuz var.
4 ) Çoğumuz yüzme falan bilmiyor sadece batmamanın bir yolunu öğrenmiş ve o arada deli gibi su sıçratarak ilerliyebiliyor ve ne yazık ki kendini yüzüyor zannediyor.
5 ) Bizim kadınlarımız zannediyor ki dünyanın en beslenmeye muhtaç çocuklarına sahipler. Etrafınıza bir bakın elinde çatalla gereksiz bir şekilde " hadi annem" diyerek çocuk kovalayanlar % 100- Türk.
6 ) Tatil moduna geçen Türk ailesi annesinin ve babasının asla yapmadığı, hayalini bile kurmadığı şeyleri yapabiliyor. Bu konuyu detaylandırmaya kalkarsam günlerimi alır yani so sorry use your imagination.
7 ) 21. yüzyıl ama biz hâla açık büfe için sadece bir kere tabak alma şansımız var zannediyoruz. Yani yanınızdan geçen tepeleme tabaklar midenizi kaldırabilecek kadar yaratıcı. İnanın, kalmazsa korkusu mu nedir bilemem ama etin yanında pasta bile görebilirsiniz.
8 ) Asla unutmamamız gereken bir tespit : ASLA HERŞEY DAHİL olan bir tesise gitme. Kola içemezsin, şarabı unut, rakıcıyım bana birşey olmaz dersen; eşim şaşırdı kaldı Anadolu rakı diye bir şeyle tanıştı.
9 ) Dünyanın en çok sahte çanta kullanıcıları Türk kadınları sanırım. Yahu komiksiniz , şöyle bir bakınca kılık kıyafet ortada ama kolda $ 3000- lık çanta. Daha neler, yemezler : ))))Neden ?
10 ) Arabalar müthiş, ama kullanan ?
11 ) Dünyayı biz yarattık kardeşim, benim kim olduğumu biliyormusun ? Sadece bizim millet bu cümleleri kullanıyor sanırım.
12 ) TV de hiiiç birşey yok. Anneannem söylerdi inanmazdım içimden derdim ki: " bu kadar kanal var hiç olmaz olur mu ? " Yatarken öğrendim. Bir kanal sabahtan akşama kadar doktorlar diye "grey's anatomy" çakması bir dizi yayınlıyor. Gerçekten abartmıyorum gün boyunca zapping ve hep aynı dizi şaka gibi. Seyredebilecek hiçbir şey bulamadım. Yazık........
13 ) Bir de mümkünse çocuklarımızın özellikle kızlarımızın, tencere kapak misali denkleri ile evlenmesini sağlıyalım. Sonradan, yani evlendikten sonra üç kuruş parayı bulanlar çok fena oluyor. Dillerine vuruyor. Eskiden caddede bir deli varmış. Annem çocukken görürmüş, kulağını eliyle sallayıp " para para " diye dolaşırmış sokaklarda. Bu hanımların ondan hiçbir farkı olmuyor, bunlar sazı ele alınca susmadan anlatıyor oda kesmezse facebook gibi yerlerden dünyaya duyuruyorlar : " - Yupiiiiiii yuuuuppppiiiiiiii para para para para.....ben de artık var biliyormusun yuuuuppppiiiiii "
14 ) Kaldığınız otelde başınıza tatsız bir olay gelirse ve bundan işletme sorumluysa mutlaka ama mutlaka hakkınızı arayın. Ne yapacaklar ki demeyin.
15 ) Okuyun . Okuuuuuyun. Plajda kitap okumayanların çoğu Türk yahu.
16 ) Cep telefonlarıyla non-stop oynayanlar da Türk.
17 ) Sahilde elinde I-pad yada dvd player olan çocuklar da Türk.
18 ) Tatile neden çıktığını anlamadığım insanlar halindeyiz. Denize girmezsen, çocuğun plajda oyun oynamıyorsa ne işin var kardeşim? Kalsaydın ya memleketinde.
19 ) Bir İtalyan demişki : Türkler kötü yemek yemez. Yalan. Yer hem de herşey dahilde patlayana kadar yer. Aklına da şikayet etmek gelmez eğer sen " bu kadar da olmaz lütfen değiştirin" dersen, sana deli mi ne ? der gibi bakabilir. Artık bu Türkün açık büfesine soğan doğrayıp koysan " Ayyyy ne müthiş bir soğan salatası" diye yer.
20 ) Milyon dolarlık tesis kurup çöpünü kendi kapısının önünde iğrenç bir şekilde yığan da Türk.

Bunlar çok acı tespitler. Bu da nereye gitmiş demeyin sakın, malesef onlar artık heryerde. Para el değiştirdi. Görgüsüz yeni görme artık ne derseniz. Tek duam bir sonraki jenerasyon umarım sindirmiş, görgülü ve kültürlü olur. Armut dibine düşer demeyin hiç belli olmaz, ümit kesilmez. Belki bir gün, kim bilir ? Bunlar kötü şeyler hiç mi? iyi bir şey yok bu memlekette demeyin tabii ki var ama bu saydıklarım da olmasa fena mı olur.
Hayal etmesi bile güzel değil mi? Eğer içinizden "ukala, sen nesin ki " diyecek olan çıkarsa, " sen benim ne demek istediğimi hiiiç anlamamışsın " demekle yetineceğim. : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder