İşte keçi peynirinin de durumu aynen öyle. Geçmişimi unutarak - Hani şu çocukluğumda Kaş'a yol doğru dürüst değilken işin aslı yokken , sadece köylünün yaptığı keçi peyniri yenilirken ben de gayet rahat yerdim. Sorun yoktu. Ama büyüdüm kıl oldum. Eşim gidip gidip keçi sütü ve keçi peyniri aldıkça içten içe " ne gerek var dı " diyorum.
Neyssssssssssee sizi tabii ki benim deliliklerim hiiiiiiiiç ilgilendirmez geleyim yardım maksatlı tariflerime. Ara ara tarif vermek hoşuma gidiyor. İşte size - özellikle benim gibi keçiye tavırlı olanlara evet evet size bu tarifler.
Tarafımdan denendi ve onaylandı for your info..................
TARİF 1 ) FOCCACİA
İçindekiler :
- 1 ¼ cups ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 ¼ çk. kuru maya
- ¼ cup sızma zeytinyağı
- 3 cup un
- 2 çk tuz
- 1 cup rendelenmiş mozzarella
- ½ cup goat cheese
- ¼ cup Parmigiano-Reggiano rendelenmiş
- 2 çk ince doğranmış maydanoz
- 2 çk " " fesleğen
- 1 çk " " taze kekik
- 1 çk " " taze biberiye
- 1 diş sarmısak
- 3 yumurta
- ½ cup krema , isteğe göre tuz ve karabiber
Hamurun üzerine dökerek karıştırmadan fırınla . 165 - 180 derece arası yarım saat gibi pişinceye kadar fırınla. Üzeri hani şu meşhuuuuuuurr golden brown olana kadar yani. Sonuç afiyet olsun . Sıcak servis edenin ellerine sağlık ama soğukta hiç fena sayılmaz yani. Enjoy your meal.......... Efendiiiim hatırlatırım okunmak ve yorum almak üzere..................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder