11 Kasım 2011 Cuma

Van 'da Deprem

Van 'da deprem biz de şaşkınlık.

Geliyorum demiyor Küt diye geliyor. Bu felaketi biz daha önce defalarca yaşadık. Kaderimiz bu memleketimizin altı ana damarlarla dolu yani bilim diyor ki burası sallanır sallanır ve hep sallanacak. 

Bayramda Yeşilköy'de ki akvaryuma gittik. Çok güzel mutlaka gezilmeli. Bir de rehberimiz vardı çok tatlı bir delikanlı süper anlattı. Ama bir yere geliyorsun karşında dünya rölyefi. Gizli kırmızı ledler var. Önünüzde bir düğme var basınca faal olan fay hatları kıpkırmızı yanıyor. Sinir bozucu. Dünyayı dolaşan bu kırmızı hat Anadolu'dan geçerken etrafı kıpkırmızı yapıyor. Nereye gidersen git bu memlekette sallanırsın diyor. Avrupaya bakınca hiç hat yok ve tabii ki bu sebebpten Hollanda'da doğalgaz çıkartmalarından dolayı depremler oluşmaya başlamış halk ve hükümet karşı karşıya . Sebebi " kocaman " depremler oluyor memleketlerinde .
Şiddeti mi ? En büyüğü 3.5 şiddetinde. Bizler 4 te bile " aaaa sallandık " diyoruz sadece.
Van korkunçbir deprem geçirdi tam atlattık ,  yaralarımızı sarıyoruz derken tekrar deprem oldu. Acımız ölçülemez ama kızmadan yapamıyor insan. Neden ? hazırlıksızız. O inşaatları yapanlar üç kuruş karın derdinde ama onu kontrol etmesi gereken mercii ler tamam onlarda üç kuruş avantasının derdin de ve önüne gelen her dosyaya OK veriyor. Ama değer mi? İnsan hayatını bedeli var mı? Ya da hiç mi vicdan azabı çekmiyorlar. OFFFFFF Offf ne diyeyim. Devamı gelmemesi ve böyle büyük yıkımlar yaşanmaması tek dileğim.

Bir de kelime anlamlarını TDK nun Büyük sözlüğünden alarak paylaştım. Ve bir şeye takıldım : Bu erkekler biz kadınlardan ne istiyor yahu. Afet felaket hepsi utanmadan bizle eşleştirilmiş. Hem de bunu abidik gubidik sözlükler yapmıyor dikkatinizi çekerim.......




afet    Ar. ¥fet
a. (a:fet) 1. Çeşitli doğa olaylarının sebep olduğu yıkım: O yıl su baskınları bir afet gibiydi. 2. Kıran. 3. sf. mec. Çok kötü: “Şöhret gibi servetin de afet olduğunu yeni anlıyordum.” -R. N. Güntekin. 4. mec. Güzelliği ile insanı şaşkına çeviren, aklını başından alan kadın: “Gül yüzlü bir afetti ki her busesi lale.” -Y. K. Beyatlı. 5. tıp Hastalıkların dokularda yaptığı bozukluk.
 felaket    Ar. fel¥ket 
a. (fela:ket, l ince okunur) 1. Büyük zarar, üzüntü ve sıkıntılara yol açan olay veya durum, yıkım, bela: “İnsanların korkması icap eden en büyük felaket, kötü ahlaktır.” -S. Ayverdi. 2. sf. Çok kötü: Felaket bir yazı. 3. sf. Şaşırtıcı, hayrete düşürücü: Bu kız felaket.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder