14 Kasım 2012 Çarşamba

MACERA



Hem de öyle bir macera ki........... Şekil vermek elimizde. Ama kader yüzünden ara sıra kötü şeyler gelince başımıza , işte ozaman maceranın tadı kaçıyor. Kendimizi güçsüz hissediyoruz. Neden ben ? diyoruz.
Herşeyin ama herşeyin bir nedeni var. Bugün canımızı sıkan şey için belki 5 sene sonra ya gülüp geçeceğiz yada iyi ki olmuş beni eğitmiş diyeceğiz.

" If nature makes you a giver, your hands are born open and so your heart. And thought there may be times when your hands may be empty and your heart is always full and you can give things out of that."                                                                                                                                                            Frances Burnett*
Frances Eliza Hodgson Burnett (1849-1924) İngiliz yazar. Bilinen eserleri çocuk hikayelerinden :
The secret garden 1911
A little Princess 1905
Little Lord Fauntleroy 1886

Yazarı sadece bu cümlesiyle tanıdım. Ama şimdi kitaplarını bulup çocukara okutmak niyetim. Kim bilir benimkiler onun kitaplarından neler süzecek ve unutmayacak. Her ne olursa yanlarına kar kalacak.

* Yazar diyor ki: Eğer doğa sizi verici yapmışsa , elleriniz hep açık kalbiniz hep dolu olur. Ama belki bazı zamanlar elleriniz boş olur kalbiniz hep dolu....  oradan verirsiniz.

Verici olmak güzel ve huzurlu bir hal dir. Biraz otokontrol de sağlar insana , verici çok incinmez........             O karşılıksız vermeyi ve anın mutluluğunu yaşamayı bilir. Hayat bir macera . Hepimizin hikayesi farklı ama benim tek dileğim kalbimizin , ellerimizin herzaman dolu olması. Maceranın tadına varmak............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder