11 Eylül 2011 Pazar

Life in a day ......

Bazı filmler vardır, insanı sarsar, alır bir yerlere götürür sonra PAT diye olduğunuz yere bırakır. Çarpılırsınız işte.
Bu ben ce filmin, senaryonun, yönetmenin ve tabii ki oyuncuların müthiş bir başarısıdır. Her film yapmaz, yapamaz bu etkiyi. Benim demek istediğim zevkler tartışılmaz ama toplumun bir geneli vardır ya işte onu sarsabilen film azdır.

Şimdi size benim az önce setrettiğim ve beni gerçekten çok etkileyen bir filmden bahs edeceğim. Ben ce kaçırmayın ve mutlaka 1,5 saat ayırıp seyredin. Benim haberim yoktu , haberi olanlar ve bana içlerinden "oha" diyenlerden özür dilerim. Sonuç : "haberim sonunda olduuuu ve bayıldım" Paylaşıyorum ki herkes bu güzellikten faydalansın.
Bu aslında bir proje, bir belgesel, bir sosyal paylaşım mucizesi. Yani 20 sene önce hayalini bile kuramıyacağımız (ben -ce ) bir sanat. You-tube demiş ki hayatınızdan 24 july 2010 u alın ve kayda değer paylaşmak istediğiniz bir video yapın bize yollayın. Sonuç 4500 video. Bunu müthiş bir şekilde harmanlamışlar. Müzik güzel, kameramanların acemiliği ama sonucun etkili oluşu, siz seyrederken dünyanın farklı yerlerinde ama aynı saat diliminde hayatın akışının inanılmaz düşündürücü oluşu.....

Benim için saymakla bitmez zaten hissettiklerimi o kadar güzel yazabilseydim blog yazacağıma kitap  yazmayı denerdim. Bu  telafuz etmem bile ne cüret se....
Filmin adı " LIFE IN A DAY 2011" Kaçımayın seyredin. Ben bilgisayarda kulaklıkla seyrederken bazen güldüm, bazen içim fena olup "-ay, may " deyip acayip hallere büründüm ve eminim ki ensemde oturup TV seyreden sevgili eşime komik gözüktüm ama deydi. Hani şu, iç sesle konuşturan cinsten bir film işte......... Umarım en az benim kadar keyif alırsınız. Okunmak ve yorum almak üzere ............... : ))

3 yorum: