23 Kasım 2011 Çarşamba

TO BE ABLE TO KEEP UP TO DATE ..........




Güncel olmak , updated , ...... falan filan........... Bunları düşünmeye , konuşmaya yada şakasını yapmaya başlamışsanız bilin ki yaşlanmaya başladınız. Hele hele "o eskiden şöyleydi ahhhhh" gibi cümleler kuruyorsanız vay halinize sayın seyirciler..........
Kolayca anlaşılabileceği üzere ben başladım .............. Şimdi bu nereden çıktı önce onu anlatmalıyım.
Neredeyse hiç ama hiç TV seyretmeyi sevmeyen ben dün gece turlar iken çok reklamı yapılan bir diziye rast geldim. Çocuklar yatmıştı. Kanal ve dizi ismi veremiyeceğim yarın öbür gün başımız ağırmasın şimdi o yüzden size bilmece olacak artık.
Dizi gençlik mi desem çocuk mu desem bir kesime hitab ediyor. Ben çözemedim nedeni çocuklara fazla, gençlere hafif gelir bence........bu 1 ).
Konu kötü kalpli zengin liseliler ve iyi kalpli fakir liseliler. Ama okul müdiresi bile fakirleri sevmiyor ve hep aşağılıyor. İşte ben de tam bu nokta da " eskiden böyle diziler yoktu" diyerek konuya giriyorum.

Ama gerçekten yoktu. Bir kere dizi beni acayip rahatsız etti . İğrenç bir dalga geçme sanki tüm zengin kesim öyle davranır ve hissedermiş gibi karşılarında ise her zaman herkes tarafından aşağılanan zavallı fakirler.
Tamam dünyanın heryerinde böyle filmler ve diziler yapılıyor neden bu kadar takıldın diyebilirsiniz ama inanın diziye biraz sabredip bakabilseniz sizde abartmışlar dersiniz. Şaşırıp TV a baktım pişman oldum. Bu arada unutmadan söylemeliyim yabancı filmlerin hiçbirinde bu kadar abartılı şekilde şımarık zenginlerin ezdiği zavallılar gibi işlenmiyor. bu da 2 ).
Neyse ben ne istiyorum tıpkı eskiden olduğu gibi seyirciyi özellikle genç seyirciyi eğitici , ders verici , eğlendirici ama çaktırmadan da olsa öğretici diziler filmler çekmelerini ve tabii ki yayınlamalarını. Elimde olmadan bir de şuna takılıyorum : düşünsenize uzaklarda küçük bir köyde şehir hayatını merak eden bir genç böyle şeyleri seyredince ne düşünüyordur?
Eğer abarttığımı düşünüyorsanız özür dilerim. Ama başta da söylemiştim yani en başta bloguma başlarken ben buradan sizlere zevk aldığım , deneyimlediğim , bana ilginç gelipte paylaşmalıyım dediğim , mutlaka ama mutlaka test ettiğim şeylerden bahsediyorum. Yani bu yazı biraz sıkıcı ve gereksiz gibi gelmiş olabilir ama paylaşmalıydım. Zaten benzer bir yazıyı da o diziyi yayınlayan kanala da attım . Çok etkili olur : ) eminim ama attım işte.

Haaaa bir de dizinin tanıtımında ( bence ) başka bir zırvalık : Yoksullukları en büyük zenginlikleriydi. diyor. Hayır efendim yoksulluk bir insanın zenginliği falan değildir ,  akıl zenginliktir akıl. Ama tabii ki kullanmayı ve geliştirmeyi  bilene..................

Okunmak ve yorum almak üzere ............

2 yorum:

  1. Akıl akıl gel başıma takıllllll

    YanıtlaSil
  2. he he bir tanıdığım kendimi bildim bileli Akıl,akıl,akıl der............

    YanıtlaSil