14 Aralık 2011 Çarşamba

Just a Potato..........


Yine tarif veresim var. Yılbaşı sofrasına bile yakışabilir bence.Just A Potato ......
Değil işte sadece patates değil. Görüntüsü , lezzeti hepsi güzel. Ben bazen etin yanına garni bulamam hep aynı şeyleri yapmaktan korkarım. Bu arada felaket patatesçiyimdir de. Sanırım her türlüsünü yapabilirim. Ve severim. Ama bu Hasselback Potatoes......yok mu? Sadece patates değil.

 Çok şık. Alternatifleri de çok ama bu bayağı iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiyiiiiiiiiii.

Aslında hiç bir numara yok. Tek yapmanız gereken güzel kesmek aralarına tuz, sarmısak ve zeytinyağı karışımını sürüp fırınlamak. Alternatif tarifler zeytinyağı karışımınız biberiyeli olur, kekikli olur sonu yok bence.

Benim takıldığım başta resmini gördüğünüz İsveçte bulunan bir otelde yapılmış. Literartüre geçmiş. Bu gün çok bilinen bir isim ve tarif olmuş. Vasat bir patates hem de yapımı çok kolay.
EEEEE bizden ne haber? O muhteşem Türk mutfağı neleriyle anılıyor. Halaaaaaa gereksiz şekilde Türk mü ? Yunan mı ? sorgulaması. Sonuç Yurt dışında % 90 ı Yunan yemeği olarak anılıyor. Uluslararası özel yarışmalarda skorlar ne durumda? Yada bir turiste sorunca Turk yemeğine örnek verirmisin diye , kebaptan başka ne cevap alabiliyoruz?
Biraz tanıtımla neler yapılabilir en iyi örneği , şu küçücük otel adını ve tarifini dünyaya duyuruyor ve rezervasyonları dolup taşıyorsa......
İstemek ve tanıtım yapmak yetiyor demek ki..........Gerisi boş sen kendi kendine ne kadar güzel yaptım dersen de. Müşteri çekemedikten sonraaaaa........
 Sonuç : Melis yine der ki, müthiş bir mutfağımız var birazcık tanıtımla sesimizi duyursak dünyada son trend olan gurme turlar düzenlesek bir de tarihimizi sunsak, işte o zaman zengin ve gerçekten para harcayan turisti yakalamış oluruz. Üç kuruş para verip herşey dahil turla Türkiye'ye gelen ve dışarıda da asla para harcamayan turist tabii ki gelmeye devam etsin ama gelir açısından düşünürsek asıl para harcayanı gelsin.
Hiçbir tarihi değeri olmayan demiyeyim peki , ama çok yakın geçmişe ait sanat çalışmaları yada müzeleri pazarlayıp turizmi patlatmış olan devletler örnek olmalı bize.
Bizim topraklarımız kaç kat üst üste medeniyetler kurulmuş, nereye baksan tarihi kalıntı, müzeler paha biçilemeyen parçalarla dolu , eeee bir de bu mutfak. Yeterli pazarlama ve tanıtımla Monaco gibi oluruz, diğer örnekleri kıstas alınca neden olmasın? Okunmak ve yorum almak üzere.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder