6 Aralık 2010 Pazartesi

Nar gelip geçmeden ,


Bu muhteşem meyve çok kısa süreli tezgahlarda. Bir de bence az tüketiliyor. Ya da en azından benim ve yakınlarım  tarafından az tüketiliyor.Sanırım bunun en önemli nedeni ise ayıklanma ve sıkma zorluğu.  Mevsimi geldiğinde ise gerek yazılı, gerek görsel basın faydalarını anlatsa da şahsen ben çocuklarıma sadece suyunu içiriyorum. Geçen sene reçelini yaptım müthiş bir lezzet bu sene ise farklı bir tarif tavsiye edeceğim.
   
Panna Cotta alla Melagrana  yani         Nar lı Panna Cotta .

Bayıldığım bir İtalyan tatlısı hem yapımı kolay hem de hafif. Bu tatlıyı narla renklendirerek bir ziyafet sofrasının kapanışını bu sayede unutulmaz hale getireceksiniz. İşte tarif gerisi size kalmış şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.




PANNA COTTA ALLA MELAGRANA          (Alternatif isim için öneri : Melis'in Narlısı :))))

- 2 cup krema
- 1/2 cup nar suyu 
- 3/4 cup toz şeker
- 1.5 yaprak jelatin
- 3 yemek kaşığı soğuk su

Soğuk suda jelatinleri erimeye bırakın. Diğer tarafta krema ve şekeri orta derecede ısıtarak tahta kaşıkla karıştırıp şekerin iyice erimesini sağlayın. Şeker tamamıyla eriyince nar suyunu ilave edip kaynayana dek pişirin. Kaynayınca altını kapatıp ılınmasını bekleyin. Jelatini ekleyip iyice karıştırın. Kalıplarınıza çok ince bitkisel,  kokusuz bir yağı sprey yardımıyla sıkmanızı tavsiye ederim. Böylece servis esnasında zorluk çekmezsiniz. Karışımı kalıplara alıp buzdolabında  en az 2 saat sertleşene kadar bekletmelisiniz. Üzerine ise nar lı karışımımızla süsleyerek servis edeceğiz onun da tarifi :

Nar lı Karışım

- 1 ölçek nar suyu
- 3 ölçek şeker
- 2 ölçek nar tanesi
- 1 limon suyu 

Nar suyu ,şeker ve yarım limon suyunu kaynayana ve biraz koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra kalan limon suyunu ve nar tanelerini katıp ocaktan alın. Soğuduktan sonra servis öncesi Panna Cotta üzerine gezdirin.

Nar mevsimi bitmeden deneyin ve  
 
Buon Appetito!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder