9 Ekim 2011 Pazar

DON'T WORRY BE HAPPY : )




Hani şu basında " Londra'lı bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucu " diyerek başlayan cümleler var ya onlar ben de hep asparagas haber etkisi yapar. Hep daha ciddi bir başlangıç beklerim. Bla bla Üniversitesinde Prof. Dr. Bla Bla diyerek başlasa haber bana daha okunası ve daha ciddiye alınası gelir.
Şimdi ben haddim olmayarak öyle başlayan bir haberi sizlerle paylaşıp daha sonra da tezimi sunacağım.
Efendim, yine bu Londra'lılar ama bu sefer Lodra Üniversitesinden araştırmacılar - ki röportajı  Tali Sharot vermiş : Çok iyimser kişilerin neden sadece kendi dünya görüşlerini güçlendiren olaylarla ilgilenmekte ısrarlı olduklarını araştırdı.
Şimdi ben karşı çıkmaya buradan başlamak istiyorum Optimistiklerden ne istediniz? Onlar gayet mutlu. Dünyada sorun kalmadı da " bu mutlular neden mutlu yahu vardır bunun bir zararı mı dediniz?"
Neyse araştırmaya 19 gönüllü katılmış MR cihazına girmişler ve olaylara tepkileri o sırada beynin duygu kontrolüyle ilgili ön loblardaki faaliyetin arttığını görmüşler.






Ve kara vermişler ki : Pembe gözlük takmak stresi önlüyor ve bunun da, insan hayatında para biriktirmek yada condom kullanmak gibi önemli korunmaları engelleyebilir.


Şimdi gelelim benim tezime : 


Akıllı insan mutlu olabilmeyi bilir. Her koşulda becerebilir. Ve akıllı insan condom da kullanır ekonomik durumu el verirse para da biriktirir. Ama onu ne mutlu edecekse onun için biriktirir. Buna da kimse ağzını açamaz. Akıllı insan bilir ki kefenin cebi yok , hayat çok kısa , kendin ol , bu hayatta en önemli şey insanın kendisi .............. Akıllı insan bilir...... Bilir işte.....
Akıllı insan mutlu olmayı da bilir...........
Yani sonuç olarak sayın araştırmacılar düşün mutluların yakasından ,  bırakın ön lobları vızır vızır faal olsun . Siz asıl mutlu olmayı bilmeyen , beceremeyen insanlara yardım edin. Sonuçta mutlu insanın başına bir kötülük gelse ve bu yüzden ölse bile mutlu ölecek. Peki ya mutsuz zavallılar onlar yaşasa ne olur , hattan tad alamadıktan sonraaaaa.....................


Okunmak ve yorum almak üzere............

2 yorum:

  1. Seni okumaktan büyük zevk alıyorum.Yazmaya devam.....

    YanıtlaSil
  2. Çok Teşekkür ederim Ne diiiiiim Utanıyorum : )

    YanıtlaSil