18 Ekim 2011 Salı

IL GUSTO .......SALE.......*

Aman tadımız kaçmasın.
Tadı tuzu yerinde mi?
Tadından yenmez?
Tespitlere ekleme : Her ne pişirecekseniz içine mutlaka bir fıske zıttından da eklemelisiniz. İşte o zaman formül tam tutuyor. Yani kek mi yapacaksınız biraz tuz atın. Ya da zeytinyağlı yemek mi mutlaka soğanı kavururken şeker ekleyin. İşte o zaman tadı tuzu yerinde oluyor. Atasözlerimiz ve deyimlerimiz tad ve tuzla bozmuş sanki. Ama iyi de yapmışlar o kaçarsa hayatın tadı da kaçar : )
Il gusto , sale * : tadı , tuzu.
Eeeee  gustosu iyi ne demek ? Tadı yerinde mi ? Yada datlım kıymatlım  hani şu eski Türk filmlerinin tipik Anadolu insanının fingirdeme cümlesi. Datlım . Hayatımın tadı.




Haytımızın tadı da aynı şekilde olmalı . Hem tatlı hem tuzlu . İkisinden biri oldu mu çekilmez o hayat. Sıkıcı olur. Hem zaten yine eskilerin de dediği gibi " Didişmek evliliğin tadı tuzu değil mi?" Hep mutlu şabalak gibi bir sırıtış ile hayata bakmak iç bayar dı bence. Arada didişmeli insan , büyütmeden tabii. Olay büyürse işin tadı kaçar. Çok tuzlu olur şap gibi olur o hiç yenmez. Elimizden geldiğince dengeyi kurmalı ve hayatı tadından yenmez . Hem zaten sonradan barışmak da ayrı bir zevk değil mi?
Sonuç hayatımızın her alanında dengeyi sağlamayı başarmalıyız. Tadımız tuzumuz kaçmasın diye ..... : ) En fenası da lezzetsiz olmasıdır hayatın. Aman ondan korusun hepimizi............ Tuz atarsın olmaz , şeker katarsın yanar karamel olur........... Aman aman formül hiiiiç bozulmasın. Şimdi sakın yanlış anlaşılmasın , ben dengedeyim sözüm meclisten dışarı.
Bir de özel not : hayatınızın şefi olarak formüle eklemeler yapmaktan sakın çekinmeyin. İçinizden ne geliyorsa serpin gitsin....Ya tutarsa ..........: ))
 Okunmak ve yorum almak üzere..

2 yorum:

  1. Bana verdiğin yemek terifi defterime eklediğin tatlı notlarımdan biri tam aklımda değil ama özetle mutfakta özgür ol, tariflere bağımlı kalma idi...

    Nice özgür şeflerin hazırladığı özgür sofralarda, bol sohbetli ve şaraplı yemekler yiyelim ;))

    Huuu özgür şef kendini biliyorsun sen duy beni...

    YanıtlaSil
  2. Yukarıdaki sözleri tekrarlayacağım.Seninde tadın tuzun hiç eksilmesin.Elin gibi kalemininde tadı tuzu eksilmesin.

    YanıtlaSil